Työhuoneella

 Sälekaihtimia on, niitä on monta. Purkamatta suurin osa. Osa purettu pelkiksi säleiksi. Varastohuone sai tänään uuden telineen! Jes, oon tyytyväinen, koska nyt niiden sojotussuunta on toistensa kanssa suunnilleen sama. Leviäminenkin on aika mahdotonta.

Puisia sälekaihtimia olisi jonkin verran, tuollaista kirsikanruskeaa ja vaaleaa puuta. Vielä on auki mitä niistä on tulossa.

Viikonlopulle onnellisuutta!

/Anna

ps. Osallistu arvontaan, hopea sälekori lähtee voittajalle.

ARVONTA Voita hopea sälekorisarja!



Kiittäen kannustuksesta niin AND-facebook sivulla kuin täällä blogissakin, halusin järjestää pienen arvonnan. Palkintona on hopeinen Sälekorisarja (koot: 13cm, 11cm ja 9cm) arvo 49e.

"Sälekorit on valmistettu 100%:sti kierrätetyistä sälekaihtimista kunnioittaen vanhaa pärekorien punontaperinnettä."

Osallistu arvontaan kommentoimalla tämän postauksen eli tekstin kommenttiboksiin.
Esim. "Hep, mukana arvonnassa."
Muista jättää nimimerkki. Voittajan nimimerkki ilmoitetaan blogissa arvonnan päättyessä.

Aikaa osallistumiseen on ensi sunnuntaihin 2.12.2012 klo 12.00 saakka.


Joulumessufiilikset

 

Joulumessut Kokkolan Tullipakkahuoneella on koettua. Monta iloista hetkeä jäi mieleen ja hymyllä voi viikonloppua muistella. Oli mukava tavata uusia ihmisiä, asiakkaita ja muita myyjiä. Ennen kaikkea ahkeria ovat myyjät, jotka kiertävät useilla paikkakunnilla tuomassa omia tuotteitaan esille ja palvellen iloisesti asiakkaita. Molemmilta puolilta myyntipöytää tarjottiin mitä parhaimpia herkkuja.

Voisi sanoa, että markkinat/messut/suoramyynti on yksi sosiaalisimmista ja mukavimmista kokemuksista. Ovathan nekin tavallaan pop up -myymälöitä, vaikkakin ponnahtavat esille joka viikko, kuukausi tai vuosi.

Parhautta oli myös aika ystävien kanssa. Kiitos Annika ja Paula!

Kiitos Ulpu Välikangas tämän vuotisen Tullipakkahuoneen Joulumessujen järjestämisestä!



Lapsen teippiseinä



Maanantai, jotain oli keksittävä. Halusin väriä Lennin huoneeseen. Käytiin katsomassa tapetteja ja maaleja. Kallista. Ostettiin ilmastointiteippejä, värillisiä, sopivan hintaisia, 3,95/rulla.

Vedin ne ristiinrastiin yhdelle seinälle, kattokorkeus tuntui muuttuvan. Kerralla tuli värikästä. Ne on helppo myös poistaa, kun alkaa epäilyttämään liikavärillisyys. Helppoa kuin heinänteko, jopa ilman vatupassia tai muita mittakeppejä. Mattopuukko ja teippi vain. Testaa sinäki!


Tullipakkahuoneen Joulumessut





AND on mukana Tullipakkahuoneen Joulumessuilla nyt tulevana viikonloppuna!
Kuvissa joitakin mukana olevia tuotteita. Tavataan messuilla!

Samassa menossa myös kaksi ystävää, Aica Designin Annika ja Sydänkäpyn Paula

Messut Kokkolan Tullipakkahuoneella 24.-25.11. avoinna molempina päivinä klo: 10-16.

Tervetuloa!

Ralliruutuja


Tässä ratkaisu valkoisiin sälekaihdin säleisiin, joita ei aina pysty käyttämään punottuna pelkästään valkoisen kanssa. Ralliruutu on hot pop tai not, mutta aika mielekästä vaihtelua yksiväristen korien punomiseen.

Hei muutes, ensi viikonloppuna AND mukana Kokkolan Tullipakkahuoneen Joulumessuilla! Sieltä saatavissa mm. nämä tuotteet.

/Anna

Kaksipuolivärinen sälekaihdin



En ole ennen miettinyt sälekaihtimia kovinkaan paljoa. Tässä vaiheessa tiedän jo kenen valmistajien valkoisia sälekaihtimia voi käyttää mihinkin tarkoitukseen. Kaikki valkoiset kun eivät sovellu punontaan. Värilliset on yleisesti toimivia!

Sitäkään en tiennyt, että sälekaihtimia on kaksi värisiä, eli toinen puoli on eri värinen kuin toinen. Kuvassa on säleestä tehty kori, jonka sisäpuoli on valkoinen ja ulkopuoli kultainen. Tykkäilen kovasti.

Tänään oli pakko soveltaa perusjuttujen punonnan lomassa - juuri noiden ongelmallisten valkoisten sälekaihtimien hyödyntämiseen. Siitä postailen huomenna. ;)

/Anna 


Flyer-cards, the story of


Mainoskorttisten toiminta oli nopeaa. Väläyttelin ajatusta näistä jo n. kuukausi sitten Amanda Haloselle, joka on suunnitellut myös kortissa olevan tuotelogon .VESKA -sälekaihdinlaukulle.

Toissapäivänä Amanda aloitti korttien suunnittelun. Facebookin, sähköpostin ja parin puhelinsoiton jälkeen lopputulos oli selvä. Asiakas on tyytyväinen! Ajatusyhteys toimi.

Eilen vein kortit painoon Kokkolan Multiprintiin ja samana päivänä sain kortit. Hyvää palvelua ja nopeaa toimintaa myös painotoimistossa.

Klikkaile Amandan blogiin, ja lue hänen ajatuksensa projektista täältä.



Tilaustyötä




Jokainen mittatilaustyö on erityinen. Vallan mielenkiintoinen. Aina ei materiaali toimi vaikka kuinka haluaisi, säleiden paksuudet heittävät miten sattuu. Mitä isomman korin teen, sitä huojuvammaksi tuote muuttuu ja sitä kautta ei tahdo pysyä näpeissä. Tästä kuvan tuotteesta tuli joka tapauksessa hyvä.

Koko 30cm x 30cm x 10cm.

Ja nyt takaisin tekemisiin.

/Anna

Kiitos Amanda Tack!

Yhteistyö Amanda Halosen kanssa alkoi, kun pohdin .VESKA -sälekaihdin laukkua tarkemmin. Amanda opiskelee Metropolian muotoilun koulutusohjelmassa, tekstiilisuunnittelua.
Hän halusi tehdä koulutyönä muotoilun esseen Anna Nygård Designista. Pääsin lukemaan esseen ja voin sanoa, että tuli hyvä mieli. Kiitos Amanda ihanista sanoistasi!

Yhteistyö jatkuu ja pian on nähtävillä Amandan suunnittelemat mainoskortit säletuotteista ja itse .VESKA -laukusta, jonka logon hän on myöskin suunnitellut.




"Anna Nygård Design

Tyyliä ja muotoilua jo ”unohdetuista” materiaaleista.

Valitsin aiheekseni suomalaisen muotoilun omatoimisen aktiivin, Anna Nygårdin, joka asuu perheineen Kokkolassa. Hän on opiskellut tekstiili- ja vaatetustekniikkaa Keski-Pohjanmaan ammattikorkekoulussa. Olemme tutustuneet toisiimme blogiemme kautta ja blogipostausten kommentointi puolin ja toisin on johtanut siihen, että Anna otti minuun pari kuukautta sitten yhteyttä graafisen suunnittelutaustani vuoksi. Tein yhdelle hänen uusimmista tuotteistaan logon / tuotemerkin, ja luvassa lienee yhteistyötä myös jatkossa.

AND Anna Nygård Design suunnittelee, markkinoi ja valmistaa tuotteensa kotimaisesti. Annan ammatillinen suunnittelutyö lähti käyntiin Ecopilt-valaisimesta, joka koostuu vanhoista lasisista lastenruokapurkeista. Valaisin oli esillä Habitaren EcoDesign- erikoisnäyttelyssä vuonna 2010. Uusimpien tuotteiden pääraaka-aineena on kierrätetyt sälekaihtimet, joista on matkan varrella syntynyt valaisimia ja sisustustuotteita, viimeisimpänä myös käteviä .VESKA -nimisiä kasseja.

Annan tuotteita on nähty mm. vuosien 2010 ja 2011 Habitare -messuilla (2011 tuotteita Trash Design
-osastolla), Kokkolan asuntomessuilla, sisustuslehdissä ja -blogeissa, MTV3:n Tyylivarkaat ohjelmassa sekä pienissä design -putiikeissa eri paikkakunnilla. Uusimpana myyntipaikkana tulee olemaan Kokkolan kauppakeskus Chydeniaan avattava pop-up store Himmeli, joka on avoinna 24.11. – 30.12.2012. Potentiaalinen joululahjaostos voisi toisin sanoen olla vaikkapa AND säleboksi, jota voi kayttää moneen eri tarkoitukseen.

”Aivan loistoa on kun löytää uusia ihmisiä.”

Näin kirjoitti Anna blogissaan viimekuun puolella, kun hän teki postauksen yhteisestä projektistamme, .VESKA -tuotteen logosta. Anna Nygård on erinomainen esimerkki siitä, kuinka oma, vahva tahto auttaa pienyrittäjää puskemaan itsensä eteenpäin. Se on asia, joka jokaisen nuoren suunnittelijan on omaksuttava, muuten ei ole maailmalle lähtemistä. Anna otti minuunkin alkujaan yhteyttä blogini sähköpostin kautta, josta tuttavuus laajeni facebookiin. Siellä pidämme nytkin yhteyttä viikoittain, koskien yhteistyötämme tai milloin minkäkinhetkistä tilannetta. Enkä suinkaan ole ainoa yhteistyökumppani, vaan Anna on rohkeasti lähtenyt hakemaan kontakteja monista muistakin bloggaajista ja design-tuotteiden jälleenmyyjistä. Esimerkillistä, sanoisin.

Lähteet
http://www.annanygard.com/
http://pophamsterjee.blogspot.fi/ (AND blog)
https://www.facebook.com/AnnaNygardDesign
+ yhteiset facebook -kekustelumme
http://www.divaaniblogit.fi/blogit/valkoinenharmaja/

Amanda Halonen"

 





Himmelitunnelmaa


Kävin yhdessä Aica Designin Annikan kanssa tänään pop up -myymälä Himmelissä täällä Kokkolassa.Vietiin tuotteet myyntipaikoille ja lähdettiin kahvittelemaan vallan huvittavienkin keskusteluiden kera, Annikan kanssa kun on aina mukavaa.

Himmelissä valmistelut olivat kovassa vauhdissa. Yhdestä iloisesta ja ahkerasta myyjästä pääsin klikkaamaan kuvankin!

Päivän päätteeksi käytiin myös kuuntelemassa JORMA UOTISTA kaupungintalolla.
Mielenkiintoinen oli  se luento.


/Anna

QR-koodi Klikkaa

QRCode

Vallan testausta oli kaiken muun keskellä tää qr-koodi homma. Näitähän näkee maitopurkista aikakauslehtiin. Joka paikassa on qr-koodeja. Mielenkiintoista, niitä voi tehdä ihan ilimatteeksi netin syvyyksissä.

Ne voi ohjata ilmeisesti menemään puhelinnumeroon tai urliin tai tai vaikka minne (en nyt muista minne).

Arvaa minne mun qr-koodi vie sinut!

/Anna

Vinyylin taittoa




Vinyylejä taittui tänään tasatahtiin.Vinyle -säilytin on tuotteen virallinen nimitys.

Ajatuksena on pelastaa roskiin ajautuvat vinyylilevyt pääasiassa tuttujen vinteiltä, kellareista ja varastoista. Muutoinhan näille ei olisi käyttöä lainkaan ja joutuisivat tuhottaviksi.

Vinyle -säilytin sopii vaikka olohuoneen seinälle lehtien taikka viinipullojen säilytykseen.

Tuotepakkauksen mukaan tulevat kiinnitysohjeet ja kiinnitysvälineet lukuunottamatta ruuvimeisseliä. Nämäkin on saatavilla pian avattavasta pop up -myymälä Himmelistä!


Hophop kohotusta



Sillon, kun ei oikein toimi, kun tarvii tsemppiä eikä ehdi puhua puhelimessa on parhainta apua LETKEYSMUSA. Näitä on nämä Raappanat ja Jukkapojat ja sen sellaiset. 

Letkeintä keskiviikkoa!

ps. en mie nyt minnekään kauas halua.

Vierailu AMK:lla

Tämä päivä on sisältänyt oikeastaan tosi monta asiaa.

Aamulla juotiin kahvia tai mä join ja Lenni söi leipää. Sen jälkeen lähdettiin ammattikorkeakoululle, koululle, josta valmistuin noin kaksi vuotta sitten. Tapasin koululla valtavan mukavan ryhmän opiskelijoita, jotka vaikuttivat aidosti olevan kiinnostuneita mun tuotteista ja tekemisistä. Pääsin kertomaan, kuinka kaikki tähän mennessä on tapahtunut ja vähän siitä mitä on tulossa tai mitkä on suunnitelmat.

Koulu vierailun mahdollisti Asta Aikkila-Vatanen, joka opetti mm. tuotesuunnittelua silloin kun olin vielä opiskelemassa.  Asta on opettaja, joka luo uutta voimaa tekemiseen palautteellaan ja innokkuuudellaan. Kiitos Asta, että pääsin juttelemaan sinun ja opiskelijaryhmän kanssa!

Päivä jatkui tuotteiden pakkaamisella ja heti Lennin päiväunien jälkeen kohti pop up -myymälä Himmeliä, jossa oli jo valmistelut käynnissä.

Vietiin me yks mies sairaalaankin. Kaikki kuitenkin kunnossa siltä osin.

Nyt alkaa tämän päivän korien valmistus Hep! 

/Anna


ps. Tuleekohan tänään jotain televisiosta? Ohjelmat, joita ei tarvitse kattoa, vaan voi kuunnella, on parhaita.


Viikonloppu


Viikonloppu on mennyt juhlavasti. Mies täytti kolmekymmentä vuotta. 
 Tein omalaatuisia pompom-koristeita juhliin. Käytin kreppipaperia silkkipaperin sijasta, en suosittele. Niistä tuli aika höttösiä ja vajaita palloja. 

Kiirettä pitää, koreja tehdään täysillä. Koneasiat on nyt hetken ainakin vähän jäissä, joten päivityksiä tulee normaalia harvemmin. 

Iloista tätä viikkoa!
 

Yhteistyö ystävän kanssa


Onni on ystävät. Ystäväni Paula on ommellut .VESKA -laukkuihin sisäpussit.
Paula on eri taitava ja tarkka ompelija. Kommunikointi ja ajatustenvaihto toimii vallan sujuvalla tavalla Paulan kanssa. Kiitos Paula!



Punaista

 Tein tilauksesta pieniä kynttilänalustoja 35mm leveästä sälekaihtimesta.
 Pienempien punomiseen tuntuu kuluvan aikaa enemmän kuin ison. Muutaman säleen kasassa pitäminen tarvisi ehkä yhden tai kaksi lisäkättä.
Tuota materiaalia on vielä vähän jäljellä. Mitähän keksisi...

Home Collection 2012


Tässä tämän päivän tuloksia, kuvia maitopurkin ja voirasian kuorista, sekä tarjottimista, jotka ovat 100% kierrätysmateriaalia, sälekaihdinta.
Olen aika tyytyväinen. (Vakkarikuvaajani on muuttanut Kokkolasta pois ja budjettia silmällä pitäen otin kuvat itse). Kuvauspaikka tekee paljon sille miltä tuotteet näyttävät. Pelkät tuotekuvat ilman rekvisiittoja/somistuksia ei oikein anna fiilistä tuotteen käyttötavoille.

Valkoinen on hyvä väri. Sälekaihtimia on saatavilla paljon valkoisina, eniten. Tosin kaikki ei aina toimi halutulla tavalla. Joitakin verhoja on jouduttu viemään kierrätyspisteelle, ihan vain materiaalin heikkouden tai maalipinnan vuoksi.

Joka tapauksessa nyt on Oulun reissun jäljiltä niin paljon materiaalia, että ainakin osa tulisi toimia koreina, rasioina ja tarjottimina.

Parhainta alkavaa viikkoa!



Kuvaukset

Tämä päivä oli kuvauspäivä. Pääsin kuvailemaan aivan ihastuttavaan kotiin! Tarjoilutkin oli aivan parhaita, itseleivottua pullaa ja kahvia! Kiitos Anne suuresta avusta!

Laitan pian kuvia päivän tuloksista tänne ja fb-sivulle.  

Autot

Kuva vissiin kertoo aika paljon meidän lauantai-illasta. Säleitä taittuu. Purkutyömaa käynnistettiin tänään säleiden purkamiseksi verhoista pelkiksi säleiksi. Tehtiin myös teline niille, sillä niitä on paljon. Lennillä oli omat työt samaan aikaan. ;)

Mukivalot



Löysin aivan loistoidean porilaisesta HandMadeHippu -blogista.
Toteuttamisen tarve isoni ja pahviset mukit saivat kyytiä.

Valoina toimii peruskirkasvalosarja. Ruuvimeisselillä tein pienet reiät mukien pohjiin ja tunkasin mukin kiinni jokaiseen pieneen lamppuun.

Mietin voisiko tätä muovimukeilla kokeilla ulkona. Kiinnitys täytyisi tehostaa jollain, sillä naapurit eivät ehkä pitäis tuulen mukana kulkevista muovimukeista.

Loistavaa lauantai-iltaa!



Vinyle -lehtiteline

Vinyle -lehtiteline lähti tänään ensimmäistä kertaa matkaan kohti Helsinkiä, asiakkaalle.

Joitakin juttuja tuossa on vielä kehitettävissä. Verrattuna sälekorien tekoon, tämän valmistuksessa on oltava porakone, ruuvi, prikka, hanska, vinyyli ja keppi todella nopeana. Monta juttua, jotka pitää saada kaikki toimimaan yhtäaikaa ja ÄKKIÄ. Vinyylin taivutus kun tulee toteuttaa nopeasti kuumentamisen jälkeen.



Muutes .VESKA -laukut ovat valmiita. JES!

Ystävä arpoo!

Ystäväni Annikan Sweet Things -blogissa  on menossa arvonta! Klikkaa linkistä blogiin ja osallistu kommentoimalla.

Annikan tuotteita on tulossa pian myyntiin!
"AICA design on kokkolalaisen Annika Leväsen tuotemerkki, jonka alta löydät muun muassa sisustus- ja lahjatavaratuotteita sekä asusteita."

Seuraa AICA designin tapahtumia osoitteessa: facebook.com/AICAdesign